Jednoduchý recept

Švýcarské sýrové fondue

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 30265
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
500 g Chléb konzumní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,2 l Griotka
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
600 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,189 kcal
Kilojoule 4 976kJ
23% Sacharidy 82 g
61% Tuky 46 g
0% Sodík 7 mg
93% Bílkoviny 52 g

Švýcarské sýrové fondue postup přípravy receptu:

1

Nádobu na fondue vytřeme česnekem, nalijeme do ní bílé víno, nad plamenem zahřejeme a za stálého míchání nasypeme nastrouhaný sýr. Mícháme tak dlouho, až se sýr téměř rozpustí. Potom přidáme Solamyl rozpuštěný v troše vína, třešňovice a citronové šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme špetku pepře a muškátového oříšku.

2

Kotlík na fondue přeneseme na jídelní stůl, kde již máme připravený vařič s plamenem. Plamen regulujeme tak, aby obsah kotlíku neustále bublal. Do nádoby namáčíme na kostičky nakrájený chléb, nabodnutý na speciální vidličky.

3

Každou třetí kostku chleba nejdříve namočíme ve sklence s třešňovicí, poto teprve v kotlíku s fondue.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept