Okurkový bujon s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový bujon s kozím sýrem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 30266 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 lžíce kopr Zeleninový bujon [30258] | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
250 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
4 ks | Jalovec |
1 kávová lžička | Libeček |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
200 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
200 g | Tuřín |
0,5 l | Víno růžové |
1 l | Voda pitná |
Okurkový bujon s kozím sýrem | |
1 ks | Avokádo |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Feferony |
300 g | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 47,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 592,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Tuřín, Voda pitná, Avokádo, Citronová šťáva, Feferony, Okurka salátová, Pepř bílý, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Libeček, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Pórek, Sůl mořská, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový bujon s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kozí sýr nakrájíme ozdobně na kostičky (zoubkovým nožem). Nakládané nepálivé feferonky (např. beranní rohy) pokrájíme na tenká kolečka. |
2 | Salátovou okurku a avokádo omyjeme, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Směs dáme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. |
3 | Okurku s avokádem a s bujonem rozmixujeme na krém, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr a dáme vychladit. |
4 | Do vychlazeného okurkového bujonu přimícháme sýr s feferonkami a podáváme chlazený. |
5 | Zeleninový bujon [30258]: |
6 | Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme. |
7 | V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova. |
8 | Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy, |
9 | svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut. |
10 | Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon. |
11 | Případně dochutíme solí a pepřem. |