Recept

Jehněčí maso na milánský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30267

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kg Jehněčí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Petržel - nať
400 g Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Pyré rajčatové
1 špetka Sůl
145 ml Víno bílé
425 ml Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 103kJ
10% Sacharidy 35 g
164% Tuky 123 g
22% Sodík 440 mg
62% Bílkoviny 35 g

Jehněčí maso na milánský způsob postup přípravy receptu:

1

Troubu zahřejeme na 160 °C. Vezmeme maso, které v trojobalu s moukou se solí a s pepřem necháme na talířku stranou. Na pánvičce rozžhavíme trošku oleje, dbáme na to, aby olej nezadýmal. Maso z obou stran orestujeme do růžova zhruba 8 minut. Hotové maso vložíme do pekáče a vložíme do horkovzdušné trouby.

2

Do rendlíku, kde se rozpaluje olej a 4-5 minut v něm vaříme cibulku, mrkev a celer do změknutí. Občas promícháme, dále přidáme rajčata a pyré z rajčat, zalijeme vínem a vývarem. Všechno to povaříme. Do pekáčku vložíme jehněčí maso zbavené přebytečného tuku spolu se zeleninou, v troubě zapékáme necelé dvě hodiny do změknutí. Okořeníme.

3

Na ozdobu vytvoříme směs máty, petrželky, česneku a citrónové kůry které jsou najemno nakrájené a směsí z bylinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept