Recept

Okurkový studený bujon s oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30268

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Petržel kořen
250 g Pórek
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
1 l Voda pitná
0,5 l Víno růžové
Okurkový studený bujon s oříšky
1 ks Avokádo
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
300 g Okurka salátová
100 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 820kJ
16% Sacharidy 56 g
128% Tuky 96 g
133% Sodík 3 g
22% Bílkoviny 12 g

Okurkový studený bujon s oříšky postup přípravy receptu:

1

Na pánvi bez tuku piniové oříšky opražíme dozlatova. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Salátovou okurku s avokádem omyjeme, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Směs dáme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu.

3

Okurku s avokádem a s bujonem rozmixujeme na krém, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr a dáme vychladit.

4

Vychlazený okurkový bujon posypeme petrželkou, piniovými oříšky a podáváme.

5

Zeleninový bujon [30258]:

6

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

7

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

8

Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

9

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

10

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

11

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept