Jednoduchý recept

Polévka telecí se šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 195 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30269

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
60 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
8 ks Pepř černý celý
1,5 dl Sherry brandy
1 špetka Sůl
450 g Telecí maso přední
100 g Těstoviny konzumní
450 g Šunka dušená
3 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 254kJ
28% Sacharidy 102 g
159% Tuky 119 g
44% Sodík 874 mg
136% Bílkoviny 77 g

Polévka telecí se šunkou postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme ve velkém hrnci máslo. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, telecí maso, šunku, celer a smažíme 6 minut na mírném plameni.

2

Zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně vývar, bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni hodinu. Poté sundáme hrnec z ohně, přidáme želé z červeného rybízu a krémové sherry a mícháme, aby se vše spojilo. Necháme odležet 4 hodiny.

3

Vyndáme z hrnce bobkový list. Prohřejeme polévku na mírném ohni. V lehce osolené vodě uvaříme 12 minut vermicelli - těstoviny. Vmícháme poté do polévky a servírujeme.

Poznámka

Telecí maso nakrájíme na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept