Recept

Studený zeleninový bujon se šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30270
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Studený zeleninový bujon se šlehačkou
1 ks Avokádo
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kopr čerstvý
300 g Okurka salátová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sezam - semena
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 651kJ
15% Sacharidy 55 g
122% Tuky 92 g
125% Sodík 3 g
19% Bílkoviny 11 g

Studený zeleninový bujon se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi bez tuku opražíme sezamová semínka dozlatova. Sladkou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

2

Salátovou okurku s avokádem omyjeme, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Směs dáme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu.

3

Okurku s avokádem a s bujonem rozmixujeme na krém, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr, z kterého jsme si odložili 4 lístky před krájením na ozdobu, a bujon dáme vychladit.

4

Každou porci vychlazeného bujonu ozdobíme kopečkem šlehačky, kterou posypeme opraženými sezamovými semínky, koprem a podáváme. Zeleninový bujon [30258]:

5

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

6

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

7

Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

8

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

9

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

10

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept