Recept

Karamelový bujon s divokou rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30271

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Petržel kořen
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
1 l Voda pitná
0,5 l Víno růžové
Karamelový bujon s divokou rýží
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,3 šálek Rýže černá
1,5 kávová lžička Sůl
2,5 dl Voda pitná
200 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 505kJ
20% Sacharidy 71 g
108% Tuky 81 g
130% Sodík 3 g
17% Bílkoviny 10 g

Karamelový bujon s divokou rýží postup přípravy receptu:

1

Předem uvaříme černou rýži: 1/3 šálku černé (divoké) rýže důkladně propláchneme vodou. Dáme do menšího hrnce, zalijeme 2.5 dl vody a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 30 - 40 minut a necháme pod pokličkou dojít.

2

Cibuli a čekanku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

3

V hrnci zpěníme máslo a cibuli, přidáme 1 lžíci třtinového cukru a za stálého míchání jej zkaramelizujeme, přimícháme čekanku a pak zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Dochutíme solí, mletým kmínem, přidáme uvařenou černou rýži, posypeme každou porci petrželkou a podáváme.

4

Zeleninový bujon [30258]:

5

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

6

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

7

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

8

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

9

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

10

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept