Recept

Karamelová krémová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30274
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Karamelová krémová polévka
200 ks Čekanka
1 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 ks Šalotka
2 cl Sherry brandy
1 dl Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,041 kcal
Kilojoule 4 356kJ
46% Sacharidy 166 g
115% Tuky 86 g
129% Sodík 3 g
58% Bílkoviny 33 g

Karamelová krémová polévka postup přípravy receptu:

1

Šalotku a čekanku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky.

2

V hrnci zpěníme máslo a šalotku, přidáme 1 lžíci třtinového cukru a za stálého míchání jej zkaramelizujeme, přimícháme a dusíme 3-5 minut čekanku a pak zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu.

3

Dochutíme solí a mletým kmínem.

4

Vaříme přibližně 2 minuty. Smícháme v misce 2 cl Sherry brandy s

5

1 dl zakysané smetany, osolíme, ochutíme citronovým pepřem a sójovou omáčkou. Směs opatrně vmícháme do polévky, povaříme asi 2 minuty a podáváme.

6

Zeleninový bujon [30258]:

7

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

8

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

9

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

10

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

11

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

12

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept