Recept

Bramborová krémová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30275
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
0,5 l Voda pitná
Bramborová krémová polévka
300 g Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Pažitka
2 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 279kJ
16% Sacharidy 58 g
30% Tuky 23 g
135% Sodík 3 g
17% Bílkoviny 10 g

Bramborová krémová polévka postup přípravy receptu:

1

Koriandr omyjeme, svážeme nití a vložíme do vařícího zeleninového bujonu. Při mírné teplotě vaříme 15 minut, pak svazek koriandru vyjmeme.

2

Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

3

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Pak je scedíme a rozmačkáme na kaši. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji v hrnci na másle. Přidáme k ní bramborovou kaši, promícháme, přisypeme 2-3 lžíce polohrubé mouky, za stálého míchání přilijeme 1 litr zeleninového bujonu, dobře promícháme, vaříme jen 1-2 minuty, dochutíme solí, posypeme pažitkou a podáváme.

4

Zeleninový bujon [30258]:

5

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

6

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

7

Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

8

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

9

Pak vývar scedíme přes husté síto. Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

10

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept