Broskve s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s krémem
Broskve s krémem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 30276 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
10 ks | Broskve |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
1 ks | Limetka |
250 g | Mascarpone |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Skořice celá |
450 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 60,6mg |
Draslík | 815,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová kůra, Cukr krupice, Limetka, Máta, Pepř černý celý, Skořice celá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mascarpone mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve s krémem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme led a nalijeme vodu. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme broskve a asi 1 minutu povaříme. Broskve naběračkou s otvory vyjmeme a vložíme do mísy s ledem a vodou. |
2 | Do mísy vymačkáme šťávu z limetky. Broskve oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na čtvrtky. Opět je vložíme do vody ochucené limetkou. Mísu přikryjeme a na 24 hodin vložíme do lednice. |
3 | Smícháme sýr mascarpone, amaretto a dáme přikryté vychladit. |
4 | V hrnci promícháme víno, skořici, pepř, citronovou kůru a cukr. Za stálého míchání zahříváme tak douho, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme asi 2 minuty, zmírníme teplotu, přidáme broskve a vaříme je asi 2 minuty doměkka. Nesmí se nám však rozpadnout. |
5 | Broskve vyjmeme do mísy a sirup ještě svaříme na 125 ml. Poté necháme vychladnout. Sirupem přelijeme broskve a opět vložíme do lednice. |
6 | Servírujeme broskve doplněné krémem a ozdobené mátou. |