Rýžová kaše s citronem a pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše s citronem a pistáciemi
Rýžová kaše s citronem a pistáciemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 30277 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máta |
850 ml | Mléko polotučné |
50 g | Pistácie |
125 g | Rýže Arborio |
1 kávová lžička | Škrob jemný kukuřičný gustin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 136,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Máta, Pistácie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Rýže Arborio, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše s citronem a pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Ve 2 lžících mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vytvoříme hladkou hmotu. Hrnec vypláchneme studenou vodou a neutíráme. Nalijeme do něj zbývající mléko, mléko s kukuřičným škrobem a za občasného zamíchání přivedeme téměř k varu. Mléko však nesmí vřít. |
2 | Vmícháme rýži a zvolna vaříme dalších 20 minut, dokud se nám téměř všechna tekutina nevstřebá. Rýže by měla být křehká. |
3 | Přendáme rýži do mísy, přimícháme cukr, citronovou kůru a podle chuti citronovou šťávu. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Poté necháme zcela vychladnout. |
4 | Připravený pokrm vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice, čím je rýže chladnější, tím lépe s čerstvým ovocem chutná. |
5 | Rýži doplníme miskou ovoce, nasekanými pistáciemi a mátou. |
Poznámka
Hrnec je potřeba vypláchnout vodou, jinak se bude mléko připalovat.