Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 30278

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
180 g Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
100 g Rybíz červený
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 243kJ
12% Sacharidy 44 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 66 mg
17% Bílkoviny 9 g

Španělský dort postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vytřeme máslem. Smícháme vodu a 80 g cukru a za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté směs svaříme na tmavě zlatý sirup. Přidáme několik kapek citronové šťávy a nalijeme do formy.

2

V hrnci smícháme mléko, podélně rozříznutý vanilkový lusk a přivedeme k varu. Odstavíme, dosypeme zbývající cukr a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

3

V míse našleháme vejce a žloutky, z mléka vyjmeme vanilku a mléko všleháme do vajec. Směs přecedíme a nalijeme do dortové formy. Formu postavíme do pekáče s vodou, která by měla dosahovat do dvou třetin výšky formy.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 75-90 minut. Upečený dort necháme vychladnout a poté jej vložíme alespoň na 24 hodin do lednice.

5

Dort vyjmeme z formy, ozdobíme rybízem a mátou a ihned podáváme.

Poznámka

Citronová šťáva zabrání přílišnému zhnědnutí sirupu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept