Jednoduchý recept

Polévka z brambor a mušlí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30280

Ingredience

450 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Mouka pšeničná hladká
750 g Mušle slávky
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
100 g Těstoviny Conchiglie
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 866 kcal
Kilojoule 3 622kJ
15% Sacharidy 53 g
75% Tuky 56 g
41% Sodík 823 mg
67% Bílkoviny 37 g

Polévka z brambor a mušlí postup přípravy receptu:

1

Pod studenou vodou zbavíme mušle řas a vydrhneme je. Vyhodíme každou mušli, která se hned nezavře, když na ni ostře poklepeme.

2

Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu, přidáme olej, mušle a špetku pepře. Vaříme mušle tak dlouho, dokud se neotevřou a vyhodíme každou mušli, která zůstane zavřená. Poté necháme mušle okapat a vodu, v níž se vařily, uschováme. Vyndáme mušle ze skořápek.

3

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu, česnek a cibuli, smažíme 4 minuty. Přidáme opatrně mouku. Přilijeme 1,2 l uschované tekutiny.

4

Přidáme nakrájené brambory a vaříme 5 minut. Přidáme těstoviny a dalších 10 minut povaříme. Poté přidáme citronovou šťávu, smetanu, špetku soli a nakonec mušle.

5

Smícháme žloutky se 2 lžícemi zbylé tekutiny, ve které se vařily mušle, přidáme vše do pánve a vaříme 4 minuty.

6

Poté můžeme polévku okamžitě podávat ozdobenou čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept