Tvarohový koláč s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový koláč s jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30282 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
180 g | Hera |
40 g | Hrozinky |
1 kg | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná polohrubá voženílkova |
250 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 353,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Hera, Mouka pšeničná polohrubá voženílkova, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový koláč s jablky postup přípravy receptu:
1 | Rozpuštěnou Heru ušleháme s vejci a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Důkladně vymícháme. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme těsto po celé ploše, nasypeme na něj nastrouhaná nebo nakrájená jablka. Posypeme skořicovým cukrem a hrozinkami. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40-45 minut. |