Pastýřský salát se sýrem fetta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastýřský salát se sýrem fetta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30286 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
500 g | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 538,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastýřský salát se sýrem fetta postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a okurku omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Omytou petrželku najemno nasekáme. |
2 | Dresink vinaigrette ušleháme z octa, oleje, soli a pepře a promícháme s připravenou zeleninou. Vše vložíme do salátové mísy. |
3 | Sýr fetta nakrájíme na kostičky, rozložíme na salát, dozdobíme olivami a podáváme. |
4 | Jako přílohu můžeme použít například sezamové chlebové placky. |