Recept

Míšenina z telecího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3029
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
0,5 ks Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
250 g Telecí plec
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vepřový mozek
2 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 786kJ
4% Sacharidy 13 g
35% Tuky 26 g
36% Sodík 717 mg
65% Bílkoviny 36 g

Míšenina z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla, přidáme nasekanou petrželovou nať. V této fázi přidáme maso nakrájené na silnější plátky, rozkrájené očištěné houby a na růžičky rozebraný a očištěný květák. Vše osolíme a podusíme do měkka.

2

Mozeček očistíme a odblaníme a k masu přidáme později, aby se nerozvařil. Jakmile je maso měkké, vyndáme je a nakrájíme na malé kousky.

3

Ze lžíce másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a necháme povařit 10 min. Hotovou jíšku smícháme s masem a vydušenou šťávou. Míšeninu okořeníme muškátovým květem a prohřejeme.

4

Vše zjemmníme dvěma žloutky rozmíchanými v mléce.

5

Hotovou míšeninu podáváme v hlubokých miskách ozdobených dílkem citrónu anebo v paštičkách z lístkového těsta, které předem prohřejeme v troubě.

Poznámka

Jíšku můžeme použít hotovou, která je běžně k dostání. Usnadní nám to práci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept