Recept

Polévka zeleninová s Basmati rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30290
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Polévka zeleninová s Basmati rýží
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Mrkev kořen
50 g Pastinák
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Rýže Basmati
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 159kJ
14% Sacharidy 52 g
145% Tuky 109 g
120% Sodík 2 g
14% Bílkoviny 8 g

Polévka zeleninová s Basmati rýží postup přípravy receptu:

1

Mrkev a pastinák očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.

2

V hrnci si rozpustíme máslo a zeleninu podusíme, přilijeme 1 litr zeleninového bujonu a přivedeme k varu.

3

Koriandr omyjeme a necháme odkapat. Polovinu bylinek (1 lžíce) - lístky drobně pokrájíme a odložíme. Druhou polovinu (1 lžíce) - svážeme nití a vložíme do vařícího zeleninového bujonu. Při mírné teplotě vaříme 10 minut. Přidáme uvařenou Basmati rýži (uvaříme si ji předem podle receptu), pokrájený koriandr a vaříme ještě asi 3-4 minuty.

4

Z polévky vyjmeme svázené bylinky, pro pikantnost dochutíme čerstvě pomletým pepřem, solí a podáváme.

5

Zeleninový bujon [30258]:

6

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

7

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

8

Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

9

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

10

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

11

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept