Salát s pistáciemi a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s pistáciemi a mátou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30292 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Kmín římský |
10 ks | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pistácie |
250 g | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 671,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Kmín římský, Máta, Okurka salátová, Pistácie, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s pistáciemi a mátou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme pistácie. Asi dvě třetiny najemno umeleme a na suché pánvi opražíme. Zbytek nasekáme nahrubo. Citron důkladně omyjeme, osušíme, asi polovinu kůry nastrouháme. Šťávu vymačkáme. Omyté cibulky osušíme a nasekáme nadrobno. |
2 | Na dresink promícháme pražené pistácie, citronovou kůru a cibulky společně se 3 lžícemi citronové šťávy, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec postupně vmícháme olej. |
3 | Mátu opláchneme, lístečky natrháme na kousky. Salát očistíme, omyjeme, necháme oschnout a natrháme. Okurku nakrájíme na kostičky. V salátové míse smícháme salát s mátou a okurkou, promícháme s dresinkem, posypeme nasekanými pistáciemi a podáváme. |
Poznámka
Použijeme cca 10 cm velký kus okurky.