Kuře s mátou a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s mátou a medem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30293 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Citronová kůra |
200 g | Jogurt bílý |
600 g | Kuřecí stehna |
1 dl | Limetková šťáva |
50 g | Máta |
1 dl | Med včelí |
60 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
200 g | Salát hlávkový |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 87,3mg |
Draslík | 347,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Jogurt bílý, Kuřecí stehna, Limetková šťáva, Máta, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s mátou a medem postup přípravy receptu:
1 | Ve větší nekovové míse smícháme nasekanou mátu, med, olej a limetkovou šťávu, osolíme, opepříme. Řízky z kuřecích stehen spíchneme párátkem, aby se nerozbalovaly, a ponoříme do marinády tak, aby byly celé zakryté. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut odležet v lednici. |
2 | Rozpálíme grilovací pánev a maso opékáme rovnoměrně za častého potírání marinádou, aby zůstalo šťavnaté. Mezitím připravíme omáčku z jogurtu, máty a nastrouhané citronové kůry. |
3 | Z hotového masa vyjmeme párátka a servírujeme na salátových listech s jogurtovým dipem v misce zvlášť. |