Kuřecí salát s citronovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát s citronovou majonézou
Kuřecí salát s citronovou majonézou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30297 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
3 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
2 ks | Jablka |
600 g | Kuřecí prsa |
100 g | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 102,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Jablka, Ořechy vlašské, Pepř cayenský, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Majonéza, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí salát s citronovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme k varu. Přidáme omyté kuřecí maso, částečně zakryjeme a na mírném ohni cca 15 min povaříme. Poté maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky. |
2 | Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme na kostky, zelenou část nasekáme najemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku osušíme, lístky natrháme najemno. Ořechy nahrubo rozsekáme. Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. |
3 | Na dresink smícháme majonézu s citrónovu kůrou, 2 lžícemi šťávy a zakysanou smetanou. Dochutíme solí a cayenským pepřem. Všechny připravené suroviny na salát včetně masa promícháme a spojíme s dresinkem. Několik listů hlávkového salátu omyjeme a rozložíme do mísy. Na ně přemístíme kuřecí směs a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb. |