Jednoduchý recept

Kuřecí salát s citronovou majonézou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30297
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Celer bulvový
3 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
2 ks Jablka
600 g Kuřecí prsa
100 g Majonéza
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Petržel kořen
0,5 hrst Petržel - nať
1 ks Pórek
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
12% Sacharidy 44 g
138% Tuky 103 g
28% Sodík 565 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kuřecí salát s citronovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme k varu. Přidáme omyté kuřecí maso, částečně zakryjeme a na mírném ohni cca 15 min povaříme. Poté maso vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.

2

Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme na kostky, zelenou část nasekáme najemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme také na kostičky. Omytou petrželku osušíme, lístky natrháme najemno. Ořechy nahrubo rozsekáme. Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

3

Na dresink smícháme majonézu s citrónovu kůrou, 2 lžícemi šťávy a zakysanou smetanou. Dochutíme solí a cayenským pepřem. Všechny připravené suroviny na salát včetně masa promícháme a spojíme s dresinkem. Několik listů hlávkového salátu omyjeme a rozložíme do mísy. Na ně přemístíme kuřecí směs a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept