Štika po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika po anglicku
Štika po anglicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30298 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Kapary |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
1000 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 136,0mg |
Draslík | 683,8mg |
Vláknina | 384,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hřebíček, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm. |
2 | Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou. |
3 | Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary. |
4 | Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky. |