Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 30298
Kategorie: Maso

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Kapary
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Šalotka
1000 g Štika obecná
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
9% Sacharidy 33 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 382 mg
62% Bílkoviny 35 g

Štika po anglicku postup přípravy receptu:

1

Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm.

2

Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou.

3

Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary.

4

Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou.

5

Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept