Candát na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát na paprice
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30300 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 56,5mg |
Draslík | 169,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát na paprice postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme horkou vodou, vložíme porce ryby a zvolna dusíme. |
2 | Když je maso téměř měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, ještě chvíli povaříme. |
3 | Porce candáta vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Na porce přecedíme část omáčky, zbylou podáváme zvlášť v omáčníku. Pokrm ozdobíme dílky citronu. |
4 | Vhodnou přílohou jsou noky. |