Ragú z ryb a uzeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z ryb a uzeného masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30302 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
2 kávová lžička | Jíška instantní |
300 g | Kapr obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Úhoř říční |
300 g | Vepřový bok uzený |
200 ml | Víno červené |
120 g | Žampiony čerstvé |
500 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 144,8mg |
Draslík | 772,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Kapr obecný, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Úhoř říční, Vepřový bok uzený, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z ryb a uzeného masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kapří maso povaříme chvíli v osolené vodě, vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Úhoře a uzené maso nadrobno nakrájíme, mírně osolíme a spolu s kapřím masem vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, máslo, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a vše zalijeme vínem a vývarem. Zvolna dusíme doměkka. |
2 | Kousky masa vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Zeleninu propasírujeme, zahustíme jíškou a chvíli povaříme. Nalijeme na kousky ryb a pokrm ihned podáváme. |