Lanýže pečené se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lanýže pečené se slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 30305 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Lanýž |
3 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno šumivé (sekt) |
150 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 379,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 312,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Pepř černý mletý, Víno šumivé (sekt), Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lanýže pečené se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Lanýže očistíme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu pokrájíme na slabé plátky. |
2 | Každou půlku lanýže pokropíme šampaňským, osolíme, opepříme a zabalíme do slaniny. Naskládáme do pekáčku, podlijeme telecím vývarem, šampaňským a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, v průběhu pečení mírně podléváme šampaňským. |
3 | Hotové lanýže rozdělíme na talířky a podáváme teplé. |