Jednoduchý recept

Lanýže pečené se slaninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 30305
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Anglická slanina
400 g Lanýž
3 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
100 ml Víno šumivé (sekt)
150 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 710kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
52% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Lanýže pečené se slaninou postup přípravy receptu:

1

Lanýže očistíme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu pokrájíme na slabé plátky.

2

Každou půlku lanýže pokropíme šampaňským, osolíme, opepříme a zabalíme do slaniny. Naskládáme do pekáčku, podlijeme telecím vývarem, šampaňským a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, v průběhu pečení mírně podléváme šampaňským.

3

Hotové lanýže rozdělíme na talířky a podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept