Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30306
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Treska aljašská
500 ml Voda pitná
200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 700kJ
2% Sacharidy 5 g
8% Tuky 6 g
22% Sodík 448 mg
43% Bílkoviny 24 g

Treska s lilkem postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

2

Omytý lilek nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody na 5 minut, vyjmeme a osušíme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme plátky lilku po odobou stranách a vyjmeme.

3

Do vydušené šťávy z ryby vlijeme vývar, vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře. Filety poklademe plátky opečeného lilku a upravíme na talíře. Do rajčatové omáčky vmícháme smetanu a dál už nevaříme. Dobře promícháme a nalijeme na rybu.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept