Treska s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s lilkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30306 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
500 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 48,2mg |
Draslík | 693,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Lilek, Olej rostlinný, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut. |
2 | Omytý lilek nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody na 5 minut, vyjmeme a osušíme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme plátky lilku po odobou stranách a vyjmeme. |
3 | Do vydušené šťávy z ryby vlijeme vývar, vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře. Filety poklademe plátky opečeného lilku a upravíme na talíře. Do rajčatové omáčky vmícháme smetanu a dál už nevaříme. Dobře promícháme a nalijeme na rybu. |
4 | Ihned podáváme. |