Jednoduchý recept

Sýrový sendvič Muffuletta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30309
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

75 g Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli paprička sušená
1 plátek Chléb Pita
0,5 kávová lžička Fenyklová semínka
1 polévková lžíce Kapary
100 g Květák
100 g Mortadella
125 g Mozzarella
1 ks Mrkev kořen
0,1 l Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
30 g Olivy černé
100 g Olivy zelené
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
75 g Salám Poličan
1 špetka Sůl
100 g Sýr Provolone
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 199kJ
3% Sacharidy 13 g
55% Tuky 42 g
63% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Sýrový sendvič Muffuletta postup přípravy receptu:

1

Mrkev a česnek oloupeme, papriku, květák a celer omyjeme a vše nakrájíme na malé kousky. V hrnci svaříme ocet s 0,5 litrem vody a lžící solí, přidáme připravenou zeleninu a krátce cca 1 min povaříme. Hrnec odstavíme a necháme cca 30 min chladnout.

2

Slijeme a zeleninu necháme okapat na cedníku. Smícháme ji s olivami nakrájenými na kolečka, kapary, sušeným oreganem, mletými chilli papričkami a fenyklem. Ochutíme solí a pepřem.

3

Nakonec postupně vmícháme olivový olej a necháme min. 2 hod odstát při pokojové teplotě.

4

Chlebovou placku rozřízneme, na spodní díl rozložíme polovinu salátu, na něj navrstvíme plátky jednotlivých sýrů a salám. Navrch dáme zbytek salátu. Přiložíme horní polovinou chlebové placky, pokapanou olejem ze salátu, stiskneme a nakrájíme na čtvrtiny. Ihned podáváme.

Poznámka

30min chladnutí+2 hod na marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept