Recept

Zeleninový bujon se sýrovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30310
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

směs na knedlíčky
2 stroužek Česnek
100 g Gouda
500 g Mangold
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Zeleninový bujon se sýrovými knedlíčky
2 špetka Chilli koření mleté
4 plátek Chléb toastový
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Worcester omáčka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 105kJ
22% Sacharidy 80 g
113% Tuky 85 g
169% Sodík 3 g
47% Bílkoviny 26 g

Zeleninový bujon se sýrovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si směs na knedlíčky: Dobře omytý mangold vložíme na

2

1 minutu do vařící osolené vody (blanšírujeme ho), pak ho scedíme, necháme odkapat, dáme do mísy a rozmixujeme na kaši. Přidáme nastrouhaný sýr (Gouda), 3 celá vejce, 200 g strouhanky, bílý mletý pepř, prolisovaný česnek a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře vymícháme a vytvarujeme malé knedlíčky.

3

Přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujonu, zmírníme teplotu a vaříme asi 7 minut. Přimícháme 2 lžíce kaparů a dochutíme worcestrovou omáčkou a chilli.

4

4 plátky toustového chleba opečeme v topinkovači.

5

K bujonu s knedlíčky podáváme opečený chléb.

6

Zeleninový bujon [30258]:

7

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

8

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

9

Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

10

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

11

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

12

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept