Noky zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky zapečené
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 30311 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
2 g | Muškátový oříšek |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 291,6mg |
Draslík | 188,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky zapečené postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl a špetku mletého muškátu. Přivedeme k varu a povaříme 1/2 minuty. Za stálého míchání opatrně přisypeme mouku, aby se netvořily hrudky. Vaříme, dokud těsto nezhoustne a přestane se lepit. Stáhneme z plotny a do těsta postupně zapracováváme vejce. Vytvoříme menší noky, které zavaříme ve vroucí osolené vodě. Jakmile jsou noky uvařené, vyplavou na povrch. Noky scedíme a necháme okapat. |
2 | Do pekáčku nalijeme bešamel, posypeme strouhaným sýrem, navrch položíme noky, zasypeme zbytkem sýru, zakapeme máslem a dáme zapéct na 10 minut do vyhřáté trouby. |
3 | Noky podáváme jako přílohu k masu. |