Ostrá polévka z garnátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá polévka z garnátů
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 30313 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
350 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
225 g | Garnát obecný |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
100 g | Kukuřice |
8 ks | Limetka kafrová |
100 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
100 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
1,2 l | Vývar rybí |
100 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 115,9mg |
Draslík | 958,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cukr moučkový, Koriandr čerstvý, Omáčka rybí, Rajčata, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Kukuřice, Limetka kafrová, Mrkev kořen, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá polévka z garnátů postup přípravy receptu:
1 | Na větší předehřátou pánev dáme tamarindovou pastu, česnek, zázvor, chilli papričky, rybí omáčku, cukr a rybí vývar. Nahrubo natrháme listy limety a přidáme je do pánve. Zamícháme a uvedeme do varu. |
2 | Do směsi v pánvi přidáme sladké brambory, mrkev a cukrovou kukuřici. Polévku necháme vařit do změknutí zeleniny, cca 10 minut. Přidáme nať koriandru, rajčata a garnáty a povaříme 5 minut. |
3 | Polévku podáváme horkou. |
Poznámka
Chilli papričky nasekáme, česnek rozetřeme, zázvor a mrkev pokrájíme na tenko a brambory na kostičky. Koriandr nasekáme a rajčata přepůlíme. Garnáty vyloupeme.