Jednoduchý recept

Polévka s knedlíčky garnátovými

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30317

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
125 g Garnát obecný
50 g Kaštany vodní
150 g Mouka pšeničná hladká
50 g Nudle skleněné
1,5 kávová lžička Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sherry brandy
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
125 g Vepřové maso mleté
0,8 dl Voda pitná
8,5 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 557kJ
12% Sacharidy 42 g
16% Tuky 12 g
51% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Polévka s knedlíčky garnátovými postup přípravy receptu:

1

Připravíme si knedlíčky smícháním mouky, horké a studené vody a oleje a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 5 minut a poté vytvoříme 16 stejných dílů. Každou část těsta rozválíme na placičku o průměru 7,5 cm.

2

Ve větší míse smícháme přísady náplně - mleté vepřové maso, vařené, oloupané a nasekané garnáty, vodní konzervované kaštany, které jsou scezené, osušené a pokrájené, řapík celeru, škrobovou moučku, sezamový olej a sójovou omáčku.

3

Do středu každé placky dáme 1 lžíci náplně. Stiskneme okraje placiček tak, abychom vytvořili knedlíčky ve tvaru váčků na mince.

4

Do velkého hrnce nalijeme rybí vývar a uvedeme do varu. Přidáme nudle, knedlíčky a sherry a vaříme 5 minut, dokud nebudou nudle a knedlíčky měkké. Okamžitě podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.

Poznámka

0,5 dl vařící vody a 0,3 dl studené vody

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept