Polévka s knedlíčky garnátovými - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s knedlíčky garnátovými
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30317 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
125 g | Garnát obecný |
50 g | Kaštany vodní |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Nudle skleněné |
1,5 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
125 g | Vepřové maso mleté |
0,8 dl | Voda pitná |
8,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 86,9mg |
Draslík | 422,1mg |
Vláknina | 640,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Olej rostlinný, Olej sezamový, Pažitka, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Kaštany vodní, Mouka pšeničná hladká, Nudle skleněné, Omáčka sojová světlá, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s knedlíčky garnátovými postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si knedlíčky smícháním mouky, horké a studené vody a oleje a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 5 minut a poté vytvoříme 16 stejných dílů. Každou část těsta rozválíme na placičku o průměru 7,5 cm. |
2 | Ve větší míse smícháme přísady náplně - mleté vepřové maso, vařené, oloupané a nasekané garnáty, vodní konzervované kaštany, které jsou scezené, osušené a pokrájené, řapík celeru, škrobovou moučku, sezamový olej a sójovou omáčku. |
3 | Do středu každé placky dáme 1 lžíci náplně. Stiskneme okraje placiček tak, abychom vytvořili knedlíčky ve tvaru váčků na mince. |
4 | Do velkého hrnce nalijeme rybí vývar a uvedeme do varu. Přidáme nudle, knedlíčky a sherry a vaříme 5 minut, dokud nebudou nudle a knedlíčky měkké. Okamžitě podáváme ozdobené nasekanou pažitkou. |
Poznámka
0,5 dl vařící vody a 0,3 dl studené vody