Jednoduchý recept

Salát z brambor a sleďů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30319
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Brambory
2 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
400 g Matjesy - filet
4 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
4 ks Štěrbák zahradní
1 špetka Sůl
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 591kJ
9% Sacharidy 34 g
27% Tuky 21 g
5% Sodík 93 mg
35% Bílkoviny 20 g

Salát z brambor a sleďů postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory necháme ve slupce vařit cca 20-25 minut. Mezitím propláchneme štěrbák, osušíme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.

2

Matjesové filety osušíme a rozkrojíme na plátky široké cca 3 cm. Uvařené brambory slijeme, chvilku necháme stát a nakrájíme na kousky. Omáčku vinaigrette vyšleháme z octa se solí, pepřem, cukrem a olejem. Zlehka ji promísíme s bramborami a matjesy, přidáme rajčata a šťěrbák. Rozdělíme na talíře.

3

Na dresink najemno nasekáme petrželku a kopr a smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme salát a podáváme, např. s celozrnným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept