Salát z brambor a sleďů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z brambor a sleďů
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30319 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
400 g | Matjesy - filet |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
4 ks | Štěrbák zahradní |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 692,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z brambor a sleďů postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory necháme ve slupce vařit cca 20-25 minut. Mezitím propláchneme štěrbák, osušíme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. |
2 | Matjesové filety osušíme a rozkrojíme na plátky široké cca 3 cm. Uvařené brambory slijeme, chvilku necháme stát a nakrájíme na kousky. Omáčku vinaigrette vyšleháme z octa se solí, pepřem, cukrem a olejem. Zlehka ji promísíme s bramborami a matjesy, přidáme rajčata a šťěrbák. Rozdělíme na talíře. |
3 | Na dresink najemno nasekáme petrželku a kopr a smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme salát a podáváme, např. s celozrnným chlebem. |