Jednoduchý recept

Rychlá omáčka aioli

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 30329

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Citronová šťáva
250 ml Majonéza
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 754kJ
2% Sacharidy 8 g
22% Tuky 16 g
23% Sodík 460 mg
1% Bílkoviny 0 g

Rychlá omáčka aioli postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme jakostní majonézu a vmícháme 1 stroužek oloupaného, nasekaného a najemno utřeného česneku. Přidáme 1 kávovou lžičku citronové šťávy a 1 lžíci nadrobno nasekané čerstvé bazalky.

Poznámka

Proslulá francouzská studená omáčka Ailou (často přepisováno aiou) by se v češtině dala nejlépe nazvat česneková majonéza.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept