Rychlá omáčka aioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá omáčka aioli
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 30329 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7,4mg |
Vláknina | 699,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá omáčka aioli postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme jakostní majonézu a vmícháme 1 stroužek oloupaného, nasekaného a najemno utřeného česneku. Přidáme 1 kávovou lžičku citronové šťávy a 1 lžíci nadrobno nasekané čerstvé bazalky. |
Poznámka
Proslulá francouzská studená omáčka Ailou (často přepisováno aiou) by se v češtině dala nejlépe nazvat česneková majonéza.