Kapr s paprikami a rajčatovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s paprikami a rajčatovou šťávou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 30330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Rajčatová šťáva |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 111,5mg |
Draslík | 770,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s paprikami a rajčatovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osušíme, osolíme a opepříme. |
2 | V pekáči rozehřejeme olej, vložíme připravené porce, opečeme je po obou stranách a vyjmeme. |
3 | Do výpeku v pekáčku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Zeleninu osmahneme a zalijeme vodou a rajčatovou šťávou. Do základu vložíme opečené porce kapra a pokrm chvíli dopékáme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Nakonec přilijeme smetanu a jen prohřejeme. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží. |