Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30332

Ingredience

omáčka
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 ml Vývar rybí
Mornay z candáta
750 g Brambory vařené ve slupce
1000 g Candát obecný
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
11% Sacharidy 38 g
47% Tuky 36 g
59% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Mornay z candáta postup přípravy receptu:

1

Smetanu rozkvedláme se žloutky, rozehřátým máslem, hladkou moukou a nastrouhaným sýrem. Vše zahřejeme ve vodní lázni do zhoustnutí, osolíme, opepříme a zředíme vývarem.

2

Omyté a osušené porce candáta osolíme a povaříme v mírně osolené vodě 10 minut. Potom z porcí stáhneme kůži, vykostíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Obložíme uvařenými, oloupanými bramborami a zalijeme připravenou omáčkou.

3

Pokrm pečeme v rozpálené troubě 10-15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept