Jednoduchý recept

Polévka gumbo z plodů moře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30333

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
3 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
125 g Garnát obecný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
350 g Mořský ďas
175 g Okra - Ibišek jedlý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
425 g Rajčata
175 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Tabasco
6 dl Vývar zeleninový
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
18% Sacharidy 65 g
10% Tuky 7 g
48% Sodík 970 mg
55% Bílkoviny 31 g

Polévka gumbo z plodů moře postup přípravy receptu:

1

Smícháme papriku s moukou, přidáme kousky nakrájené ryby a obalíme je ve směsi. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kusy ryby a po všech stranách osmahneme do hněda. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve vložíme zelenou papriku, celer, cibuli, okru (ibišek jedlý) a česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni, aby vše změklo.

2

Přidáme rajčata, vývar a bouquet garni, zmírníme plamen, povaříme 15 minut. Vrátíme zpět do pánve kusy ryb, přidáme garnáty, tabasco, citronovou šťávu a worcester, 5 minut povaříme.

3

Při podávání dáme do každé misky kopeček rýže, kolem něj nalijeme gumbo z plodů moře.

Poznámka

Servírujeme teplé. Veškerou zeleninu pokrájíme na kusy, rybu též, garnáty loupeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept