Polévka toskánská telecí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 425 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka toskánská telecí
Celkový čas: | 425 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 290 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30334 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1,2 l | Hovězí vývar základní |
60 g | Hrách |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
900 g | Telecí maso přední |
100 g | Těstoviny Vermicelli |
175 g | Tuřín |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 355,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Tuřín, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Telecí maso přední, Těstoviny Vermicelli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka toskánská telecí postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme telecí maso, hrášek, vývar a vodu a vše uvedeme do varu. Lžící s dírami sbíráme po vrchu pěnu. Vaříme 25 minut. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, tuřín, rajčata, cibuli a bazalku. Můžeme osolit a opepřit. Necháme vařit 2 hodiny a sebereme občas z povrchu pěnu. Hrnec sudnáme ze sporáku a necháme 2 hodiny stranou. |
2 | Poté hrnec dáme na střední plamen a uvedeme obsah do varu. Přidáme vermicelli a 12 minut vaříme. Vyndáme a vyhodíme bazalku. |
3 | Okamžitě podáváme. |