Recept

Zeleninová polévka s telecím hrudí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30336
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Zeleninová polévka s telecím hrudí
50 g Celer bulvový
1 kávová lžička Kmín drcený
200 g Květák
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
200 g Telecí hruď

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 700kJ
15% Sacharidy 52 g
196% Tuky 147 g
138% Sodík 3 g
32% Bílkoviny 18 g

Zeleninová polévka s telecím hrudí postup přípravy receptu:

1

Omyjeme telecí hrudí, osušíme a nakrájíme na hranolky. Omytý květák rozdělíme na růžičky. Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel pokrájíme na nudličky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V hrnci na rozpáleném másle a oleji krátce orestujeme maso, přidáme k němu kořeněnou zeleninu a spolu vše krátce podusíme. Zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu a pomalu vaříme 5 - 6 minut. Pak přidáme květákové růžičky a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, posypeme pažitkou a podáváme.

3

Zeleninový bujon [30258]:

4

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

5

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

6

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

7

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

8

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

9

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept