Kuřecí kapsy s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kapsy s hroznovým vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Hořčice |
100 g | Hroznové víno |
200 g | Jogurt bílý |
300 g | Kuřecí prsa |
50 g | Okurka salátová |
30 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Salát ledový |
6 g | Sůl |
4 ks | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 54,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Hroznové víno, Jogurt bílý, Okurka salátová, Olej rostlinný, Salát ledový, Sůl, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kapsy s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. |
2 | V misce si připravíme zeleninovou směs z nadrobno natrhaným listů ledového salátu, najemno nakrájené okurky, celerového řapíku a rozpůlených kuliček hroznového vína. |
3 | V další misce smícháme jogurt a hořčiči s prolisovaným česnekem, přidáme orestované kuřecí maso a promícháme. |
4 | Tortilly nahřejeme v mikrovlnné nebo normální troubě, přeložíme je do trojúhelníku, čímž vznikne kapsa. Do vytvořené kapsy dáme nejprve vrstvu zeleninové směsi a navrch masovou směs. Ihned teplé podáváme. |