Recept

Treska v pomerančové šťávě

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30348

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Mandle plátky
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
100 ml Pomerančová šťáva
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1000 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
6% Sacharidy 23 g
15% Tuky 11 g
19% Sodík 376 mg
87% Bílkoviny 49 g

Treska v pomerančové šťávě postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme a urovnáme do nekovové nádoby. Zalijeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut stát.

2

Polovinou oleje vymastíme pekáč a vložíme do něj porce ryby. Na ně navršíme směs oloupané, nasekané cibule, oloupaných, nadrobno nakrájených rajčat a očištěných, na proužky nakrájených paprik. Přelijeme zbylým olejem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.

3

Poté přilijeme pomerančovou šťávu a pečeme dalších 15-20 minut.

4

Pokrm ozdobíme kapary, pomeranči nakrájenými na kolečka a mandlovými plátky.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z jiných druhů mořských ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept