Treska v pomerančové šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v pomerančové šťávě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30348 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
100 ml | Pomerančová šťáva |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika zelená, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mandle plátky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v pomerančové šťávě postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme a urovnáme do nekovové nádoby. Zalijeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut stát. |
2 | Polovinou oleje vymastíme pekáč a vložíme do něj porce ryby. Na ně navršíme směs oloupané, nasekané cibule, oloupaných, nadrobno nakrájených rajčat a očištěných, na proužky nakrájených paprik. Přelijeme zbylým olejem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. |
3 | Poté přilijeme pomerančovou šťávu a pečeme dalších 15-20 minut. |
4 | Pokrm ozdobíme kapary, pomeranči nakrájenými na kolečka a mandlovými plátky. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z jiných druhů mořských ryb.