Křenové roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenové roštěnky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
3 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 137,1mg |
Draslík | 92,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 147,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenové roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky silné asi 1,5 cm odblaníme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. |
2 | Vyšleháme vejce, mouku, dijonskou hořčici, strouhaný křen a jarní cibulku nakrájenou na kolečka. |
3 | Roštěnky necháme na ubrousku okapat a obalíme je v připravené směsi. |
4 | K výpeku přidáme máslo a roštěnky znovu opečeme z obou stran. |
Poznámka
Podáváme s opékanými brambory.