Grundle po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grundle po maďarsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30355 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Grundle |
1 kávová lžička | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 913,6mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 37,2mg |
Vláknina | 650,5mg |
Vitamín A | 154,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grundle po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté a osušené rybky i s hlavou osolíme a okmínujeme. Obalíme je v hrubé mouce smíchané s mletou paprikou. |
2 | Obalené grundle smažíme v pánvi na rozpáleném oleji, až se vypraží dokřupava. |
3 | Ihned podáváme. |