Recept

Zeleninová polévka se šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30357

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Petržel kořen
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
1 l Voda pitná
0,5 l Víno růžové
Zeleninová polévka se šunkou
70 g Celer bulvový
150 g Květák
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo bylinkové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pesto
70 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Romanesco
3 polévková lžíce Sherry brandy
3 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 811kJ
17% Sacharidy 63 g
192% Tuky 144 g
140% Sodík 3 g
33% Bílkoviny 18 g

Zeleninová polévka se šunkou postup přípravy receptu:

1

Dušenou šunku pokrájíme na nudličky.

2

Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel pokrájíme na nudličky. Petržel kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Omytou brokolici Romanesco a květák rozdělíme na růžičky.

4

V hrnci na rozpuštěném bylinkovém másle podusíme kořeněnou zeleninu.

5

Přilijeme 1 litr zeleninového bujonu a pomalu vaříme 5 - 6 minut.

6

Ochutíme solí, černým pepřem, pastou Pesto, 3 lžícemi Sherry brandy, vložíme pokrájenou šunku a vaříme ještě přibližně 2 minuty.

7

V hrnečku rozkvedláme vejce se strouhankou a pak je opatrně vlijeme do polévky a vaříme 1 minutu.

8

Porce posypeme petrželkou kudrnkou a podáváme.

9

Zeleninový bujon [30258]:

10

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

11

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

12

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

13

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

14

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

15

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept