Appenzellské chuťovky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Appenzellské chuťovky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 30358 |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
2 kávová lžička | Hruškovice |
0,5 kg | Hrušky |
10 g | Máslo čerstvé |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 240,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hruškovice, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Appenzellské chuťovky postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky toustového (nebo tmavého) chleba pokapeme hruškovicí, potřeme máslem, na každý krajíček položíme hrušku rozkrojenou napůl. Každou hrušku přikryjeme plátkem sýra. |
2 | Gratinujeme (nebo grilujeme) v předehřáté troubě asi 15 minut. |